Pla MOVES III (2021): ajudes a la mobilitat elèctrica per a persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris i entitats públiques

El Pla Moves III de 2021 és la tercera edició del programa d’ajudes a l’adquisició de vehicles eficients del Govern que persegueix la meta d’aconseguir que, en 2050, l’espanyola siga una mobilitat sense emissions. Per a aconseguir aquesta meta és necessari impulsar l’ús de vehicles elèctrics i, per a això, fer la seua compra més accessible reduint la bretxa que separa el preu dels models de combustió i els endollables.

Amb aquest objectiu naixen les ajudes governamentals a l’adquisició de vehicles eficients, conegudes com MOVES (Mobilitat Eficient i Sostenible). El Pla Moves III s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu. Té un pressupost de 400 milions d’euros, que es repartiran en forma d’ajudes directes per a la mobilitat elèctrica i per a la infraestructura de càrrega.

En la Comunitat Valenciana IVACE Energia és l’entitat encarregada de gestionar aquest programa, a través de dues convocatòries d’ajudes diferenciades:

 1. Vehicles elèctrics: Ajudes per a l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per rènting de vehicles elèctrics endollables i de pila combustible.
   
  Beneficiaris: Particulars, autònoms, comunitats de propietaris, empreses i entitats locals.

  Com accedir a l’ajuda? Aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes (entitats locals i administració pública, podran realitzar-lo directament).

  Quantia de l’ajuda: La quantia de l’ajuda depèn de diversos factors com el tipus de vehicle adquirit o del sol·licitant, entre altres. Pots consultar el detall de les ajudes ACÍ

  Termini de presentació de sol·licituds: Del 29 de juliol de 2021 fins el 31 de desembre de 2023.

 2. Ajudes per a infraestructures de recàrrega: Ajudes per a l’adquisició i instal·lació dels sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics en la modalitat d’adquisició directa.

  Beneficiaris: Particulars, autònoms, comunitats de propietaris, empreses i entitats locals.

  Com accedir a l’ajuda? de manera directa mitjançant certificat electrònic a través de la pàgina web de la IVACE www.ivace.es en l’apartat d’ajudes d’Energia.

  Termini de presentació de sol·licituds: Del 8 d’octubre de 2021 fins el 31 de desembre de 2023.

 

Qui es pot beneficiar de les ajudes del Pla MOVES III?

Persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris i entitats publiques sempre que no exercixquen activitats econòmiques per les quals oferisquen béns i /o serveis en el mercat.

A partir de quina data la compra és elegible?

Es podrà subvencionar compres realitzades a partir del 9 d’abril de 2021.
 

+Més informació sobre del Pla Moves III: IVACE ENERGIA