Com cada any, el discurs SOTEU (State of the Union) recollirà les principals actuacions i assoliments que s'han dut a terme en la UE i permetrà la interacció amb la ciutadania, per tal de recollir les necessitats i realitzar suggeriments que deriven en noves lleis i polítiques a nivell europeu. El discurs, que podrà seguir-se en línia, detallarà les mesures adoptades per la Comissió per a reforçar la prosperitat i la resiliència de la UE a través de NextGenerationEU i REPowerEU, així com per a accelerar l'aplicació del Pacte Verd Europeu i fer realitat la Dècada Digital d'Europa. En 2022 algunes de les qüestions abordades van ser la guerra d'Ucraïna o la celebració de l'any 2023 europeu de les capacitats, amb el qual estan aliniades les actuacions del pacte territorial d'ocupació de La Safor Connecta Talent. https://multimedia.europarl.europa.eu/es/webstreaming/debate-on-state-of-union-2023-enhanced-version-with-captions_20230913-0900-SPECIAL-OTHER

El discurs anual sobre l’Estat de la Unió resumirà les proritats de la UE per a 2023.

La conferència sobre l’Estat de la Unió es retransmetrà en directe el 13 de setembre a les 9h. i estarà oberta a la participació de la ciutadania. Gandia forma part de la xarxa BELC (Construir Europa amb els governs locals), iniciativa que acosta Europa a la ciutadania.

Com cada any, el discurs SOTEU (State of the Union) recollirà les principals actuacions i assoliments que s’han dut a terme en la UE i permetrà la interacció amb la ciutadania, per tal de recollir les necessitats i realitzar suggeriments que deriven en noves lleis i polítiques a nivell europeu. El discurs, que podrà seguir-se en línia, detallarà les mesures adoptades per la Comissió per a reforçar la prosperitat i la resiliència de la UE a través de NextGenerationEU i REPowerEU, així com per a accelerar l’aplicació del Pacte Verd Europeu i fer realitat la Dècada Digital d’Europa.
En 2022 algunes de les qüestions abordades van ser la guerra d’Ucraïna o la celebració de l’any Europeu de les Capacitats 2023, amb el qual estan alineades les actuacions del Pacte Territorial d’Ocupació de La Safor Connecta Talent.

Des de l’Oficina de Projectes Europeus (punt GVA NEXT) de l’Ajuntament de Gandia donem suport a empreses i ciutadania sobre les oportunitats de finançament i cooperació en Europa.