Gandia amplia la seua xarxa de Wifi de Platja, “Wifi Gandia” per a millorar l’experiència dels seus visitants i combatre la bretxa digital.

L’Ajuntament de Gandia ha anunciat la millora i ampliació de la seua xarxa de Wifi Platja, un servei pioner que es va implantar en 2020 i que ha sigut molt ben rebut per ciutadania i visitants.

Amb la renovació de tota la infraestructura de xarxa a la platja i l’ampliació amb quatre nous punts d’accés, la cobertura de Wifi públic i gratuït s’ha estés des de la primera línia de platja a la zona del Moll dels Borja. Posteriorment, una vegada finalitzades les obres de l’Avinguda de la Pau i entorn de Sant Nicolau, se sumarà un nou punt resultant en un total de 22 punts d’accés i una abast de la cobertura Wifi de més de 3,2 km lineals.

La millora i ampliació de la xarxa de Wifi a la Platja de Gandia ofereix una major capacitat i velocitat de connexió i s’emmarca en l’estratègia turística per al desenvolupament de la Destinació Turística Intel·ligent, així com en el projecte de ciutat, Smart City Gandia. En aquesta línia, Gandia aposta per la sensorització de les infraestructures i serveis turístics de la ciutat, entre ells la implantació de punts Wifi per a la millora de la connectivitat tant per a visitants com per a residents. La posada en marxa de la xarxa Wifi a la Platja de Gandia s’uneix a la xarxa municipal WiFI4EU ja existent en altres espais públics de la ciutat.

La xarxa està operativa des de mitjan passat mes de març coincidint amb la finalitat de setmana festiu de Falles. En aquest sentit, el nombre d’usuaris ha anat evolucionant de manera progressiva situant-se el punt més alt de connexions el cap de setmana del 22 i 23 d’abril, amb un total de més de 1517 usuaris totals i més de 100 sessions al dia. El servei és utilitzat de dilluns a diumenge sent els caps de setmana els dies amb majors connexions, destaca també l’ús durant la setmana, sobretot els dimarts i dimecres.

La ciutadania en pot fer ús d’una forma molt senzilla: Accedint en la xarxa WifiGandia i completant els passos de “connexió amb un clic” en el portal captiu del servei (WiFiGo).

Gandia continua apostant per la innovació i la tecnologia com a eines per a millorar l’experiència dels visitants i consolidar-se com una Destinació Turística Intel·ligent de referència a la Comunitat Valenciana.

L’actuació s’ha realitzat en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Gandia 2021-2023, finançat per la Secretaria d’Estat de Turisme, Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia.