NextGenerationEUGobierno de España - Ministerio de Educación y Formación ProfesionalPla de Recuperación, Tranformación y ResilienciaGeneralitat ValencianaGVANEXT- Fons Next Generation a la Comunitat ValencianaAjuntament de Gandia

Programa “En Moviment” Gandia

Subvencions destinades a entitats locals per a l’execució del Programa de prescripció d’activitat i exercici físic orientat a la salut denominat «En moviment».

“En moviment” es presenta como una oportunitat perquè Gandia millore, reorganitze i done un sentit de coherència i importància a tot allò que porta realitzant des de l’inici del Pla de Salut Local, amb la finalitat de donar resposta al sedentarisme.

L’objectiu general del programa de Prescripció d’activitat Física i Exercici Físico “En Moviment” amb la creació d’una Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF), és el foment de la promoció de la salut i l’activitat física en persones amb característiques de vulnerabilitat (sedentàries, amb soledat no desitjada, pluripatològiques, amb malestar emocional, o amb predisposició a millorar el seu estat de salut) perquè milloren i/o mantinguen el seu benestar físic, mental i social.

Els objectius específics són:

 1. Crear una Unitat d’Activitat i Exercici Físic estable que coordine diferents activitats d’activitat física que es posen en marxa en Gandia amb la finalitat de donar a totes les persones la possibilitat de practicar i participar en activitats físiques en igualtat de condicions i sense discriminació alguna.
 2. Donar solidesa a la coordinació de manera protocol·litzada amb les diferents entitats (atenció primària i especialitzada, i associacions de la ciutat) i departaments municipals en la derivació de persones participants en les activitats.
 3. Realitzar avaluacions pre i post activitat, així com seguiment en salut a les persones que formen part de les activitats, i informar a les entitats derivadores dels resultats.
 4. Fomentar l’activitat física reglada entre les persones que presenten sedentarisme, pluripatologia, soledat no desitjada i baixos recursos principalment, així com aconseguir adherència a la mateixa.
 5. Instruir en la importància de la realització d’activitat física diària a les persones participants per a la cura activa de la seua salut, qualitat de vida i benestar social.
 6. Adaptació de l’activitat física a les necessitats i situació de les persones participants atenent a la diversitat i a les característiques dels grups.
 7. Millorar la qualitat de vida de les persones reduint el risc de patir noves malalties, així com la morbiditat vinculada a les malalties cròniques que patisquen, millorant el seu estat físic (força, agilitat, coordinació, flexibilitat, resistència cardiovascular…) i el seu benestar emocional i social.
 8. Millorar l’entorn social a través del augment de les relacions socials derivades del
  caràcter grupal de les activitats.
 9. Donar a conèixer els parcs i espais biosaludables de que disposa Gandia i on es poden realitzar tant sessions individuals com col·lectives, a títol personal i dins de les accions d’“En Moviment”.

 

Pressupost:

96.098,50€

Finançament: 25.000€ Aportació municipal:

71.098,50€

Convocatoria: DOGV 30/12//2023 
Actuacions finançades:
Altres actuacions: