NextGenerationEUGobierno de España - Ministerio de Industria, Comercio y TurismoPla de Recuperación, Tranformación y ResilienciaAjuntament de Gandia

Impuls a la competitivitat, innovació i modernització del “Mercat municipal de la Plaça del Prado de Gandia (CIM-Prado Gandia).

El projecte pretén actuar en aspectes clau del mercat que permeten millorar la capacitat de venda, reduir les ineficiències i optimitzar la seua gestió i sostenibilitat (econòmica i ambiental), tant dels comerços ubicats en ell como del mercat com a conjunt comercial. D’aquesta manera es persegueix potenciar el seu ús, posant en valor el recurs històric del Mercat del Prado lligat a la seua tradició comercial.

Pressupost: 2.095.351,70 €. Finançament: 1.676.281,36 €. Aportació municipal: 419.070,34 €. Convocatoria: BOE extracte 14/03/2023   BOE bases 11/09/2021
Actuacions finançades:

Transformació digital del mercat.

Es preveu posar en marxa una plataforma per a la venda en línia, la instal•lació de quioscos d’auto-venda i panels digitals, així com la implantació d’un sistema de promoció i fidelització de clients. Així mateix, s’incorporaran solucions d’anàlisi d’afluències i gestió d’aforaments. Aquestes activitats aniran acompanyades de formació als comerciants en ferramentes digitals i en aspectes clau com ara la gestió de clients o la fidelització. A més, s’instal•larà xarxa de wifi públic en les instal•lacions dels mercat.

Transformació de punts de venda.

Es dotarà d’elements tecnològics per a la millora dels processos de gestió de negoci en el punt de venda: caixons digitals i TPV per a cobrament, dispositius per a la promoció de productes i solucions per a la gestió de torns. Igualment, es durà a terme una re adequació de l’espai interior del Mercat del Prado, per tal d’incrementar la funcionalitat i l’atractiu de l’espai.

Sostenibilitat i economia circular.

Es desenvoluparan accions d’implantació de gestió separada de residus i s’apostarà per la mobilitat verda, gràcies a la implantació d’una zona d’estacionament i càrrega de bicicletes i patinets elèctrics. Així mateix, s’instal•laran taquilles intel•ligents per a l’entrega de comandes 24 hores i es duran a terme estudis d’optimització en la gestió dels residus, per tal d’avançar cap a un mercat “residu 0”. Aquestes activitats es complementaran amb la realització de tallers de sensibilització a xiquets i xiquetes.

Gestió i identitat corporativa.

Aquesta actuació compren l’establiment d’un pla de gestió i manteniment sostenible del Mercat del Prado i l’elaboració i disseny de la identitat corporativa que pose en valor el recurs històric i connecte amb el seu ús tradicional.