NextGenerationEUGobierno de España - Ministerio de SanidadPla de Recuperación, Tranformación y ResilienciaFEMP - Federación Española de Municipios y ProvinciasRECS - Red Española de Ciudades SaludablesAjuntament de Gandia

Creació d’un espai saludable per a l’activitat física en el barri del Raval

Aquest projecte té per objectiu generar un espai saludable en el barri del Raval que afavorisca la realització d'exercici físic a l'aire lliure, especialment dirigit a la població juvenil. Es preveu la incorporació d'espais saludables que potencien l'activitat física i la salut, per a realitzar entrenaments i exercicis a l'aire lliure.

El projecte s’ha executat en el marc de la convocatòria d’ajuts per a la realització d’accions destinades a la promoció d’estils de vida saludable, a través de la creació o rehabilitació d’entorns saludables, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, component 18, Inversió 2 del PRTR, que pretén reforçar la prevenció i la promoció de la Salut, amb finançament Next Generation.

Pressupost:

112.765,89 €

Finançament: 80.000,00€ Convocatoria: RECS
Actuacions finançades:

Creació d’un espai saludable que potencie l’activitat física i la salut

Creació d'un espai saludable que promoga la realització d'activitat física a l'aire lliure, i dotar d'un millor equipament a les persones residents de l'entorn del Raval, en la zona sud de Gandia en la seua connexió amb el riu Serpis. La creació de l'espai saludable contempla obra bàsica, que estarà composta d'actuacions prèvies i demolicions, condicionament del terreny, instal·lacions d'enllumenat, urbanització interior de la parcel·la, pistes esportives, jardineria, instal·lació de reg i instal·lació de mobiliari urbà sostenible.

Activitats de dinamització i difusió de l’ús de l’espai

De manera complementària, i amb la finalitat de difondre i promocionar la salut a través de l’activitat física, s’ha realitzat, en el marc d’aquet projecte, un mapatge d’actius a l‘espai urbà en el barri del Raval al que pertany el nou espai saludable. A través de la creació d’un espai veïnal de treball col·laboratiu entre el personal tècnic de l’Ajuntament de Gandia, col·lectius i veïnat, s’han identificat actius de salut que han quedat recollits en un mapa interactiu que pot ser consultat en Cerca Salut Gandia.
Altres actuacions:

Monitorització smart de l’espai saludable

L’espai també porta incorporada la instal·lació de càmeres per a controlar l’aforament i ús de l’espai. Aquesta actuació està financiada per la subvenció amb destinació a actuacions de Smart City de la Diputació de València (2023). Pressupost: 5.894,27 €