NextGenerationEUGobierno de España - Ministerio de SanidadPla de Recuperación, Tranformación y ResilienciaFEMP - Federación Española de Municipios y ProvinciasRECS - Red Española de Ciudades SaludablesAjuntament de Gandia

Creació d’un espai intergeneracional per a l’activitat física en l’Av. del Grau

Aquest projecte té per objectiu crear un espai intergeneracional per a l'activitat física en l'Av. del Grau, que afavorisca la realització d'exercici físic a l'aire lliure, especialment dirigit a la població major i juvenil.

En aquest sentit, es vol posar a la disposició de les veïnes i veïns un parc o circuit biosaludable a l'aire lliure per a la pràctica regular d'exercici físic, amb aparells de fàcil maneig i gran versatilitat, adaptats a les diferents edats.

El projecte s’ha executat en el marc de la convocatòria d’ajuts per a la realització d’accions destinades a la promoció d’estils de vida saludable, a través de la creació o rehabilitació d’entorns saludables, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, component 18, Inversió 2 del PRTR, que pretén reforçar la prevenció i la promoció de la Salut, finaçament Next Generation.

Pressupost i financiació: 79.883,17€ Convocatoria: RECS.
Actuacions finançades:

Creació d’un espai de Training Box

Aquesta actuació suposa la creació d'un “gimnàs a l'aire lliure” situat en la zona nord de Gandia en la seua connexió amb la platja i el Grau de Gandia, dirigit a la població jove, per a la realització de múltiples exercicis esportius, a l'aire lliure, basats en exercicis d'entrenament Crossfit i Street Workout. Es contempla el subministrament, instal·lació i muntatge de l'equipament compost per una gàbia d'exercicis, barres paral·leles, 4 bancs de salt, espatlera, banc d'exercicis i barra de flexions.

Creació d’un espai o circuit biosaludable

Aquesta actuació té com a propòsit promoure i fomentar l'activitat física en la població major, posant a la seua disposició un parc o circuit biosaludable, a l'aire lliure, perquè puguen realitzar exercici físic amb regularitat, així com dotar d'un millor equipament la zona. Es contempla el subministrament, instal·lació i muntatge d'equipament consistent en aparells biosaludables com ara «vagonetes», «volants», «bancs amb pedals», «cadires amb pedal» així com altres màquines biosaludables que milloren les condicions físiques de la població.

Activitats de dinamització i difusió de l’ús de l’espai:

De manera complementària, i amb la finalitat de difondre i promocionar la salut a través de l’activitat física, s’ha realitzat, en el marc d’aquet projecte, un mapatge d’actius a l‘espai urbà en el barri de Corea-Grau als que pertany el nou espai saludable. A través de la creació d’un espai veïnal de treball col·laboratiu entre el personal tècnic de l’Ajuntament de Gandia, col·lectius i veïnat, s’han identificat actius de salut que han quedat recollits en un mapa interactiu que pot ser consultat en Cerca Salut Gandia.
Altres actuacions:

Monitorización smart del espacio saludable:

El espacio también lleva incorporada la instalación de cámaras para controlar el aforo y uso del espacio. Esta actuación está financiada por la subvención con destino a actuaciones de Smart City de la Diputación de Valencia (2023). Presupuesto: 11.067,55 €