NextGenerationEUGobierno de España - Ministerio de SanidadPla de Recuperación, Tranformación y ResilienciaFEMP - Federación Española de Municipios y ProvinciasRECS - Red Española de Ciudades SaludablesAjuntament de Gandia

Circuits saludables intergeneracionals en el barri de Roís de Corella i districte Beniopa

El projecte vol posar en valor les potencialitats del parc urbà de la Plaça de les Fonts i promoure amb això la salut de residents del barri de Roís de Corella, donada la seua ubicació estratègica i la seua elevada qualitat urbana, amb obertura de vistes i total connexió a la zona de Marxuquera.
Es pretén recuperar este espai creant un recurs atractiu lligat a la pràctica d’activitat física a l’aire lliure, dirigit a persones majors i joves. Per a això, es planteja la creació d’un espai intergeneracional de circuits saludables en el barri de Roís de Corella i districte de Beniopa, que contempla l’execució de l’obra bàsica per a l’adequació urbana i paisatjística de l’entorn i la instal•lació de jocs infantils de caràcter singular, circuit senior amb diferents elements per a treballar el cos i fer exercicis físics o jugar a la petanca i execució d’un Skate Park, així com altre tipus d’actuacions d’enjardinament, il•luminació eficient, digitalització i de repartiment de l’espai públic a favor de caminar i anar en bicicleta, en detriment del vehicle motoritzat privat.

Pressupost: 991.952,98€ Finançament: 700.000€
Actuacions finançades:

Adequació urbana i paisagística.

Es durà a terme una actuació de millora de l'atractiu de l'àrea, mitjançant el re disseny de l'accés, enjardinant i reforçament de l'enllumenat públic.

Instal·lació de zona de jocs accessibles.

Es destinarà una àrea a la implantació d'elements lúdics infantils on s'utilitzaran materials sostenibles.

Instal·lació de circuits biosaludables per a la realització d’exercici físic.

S'implantarà un circuit dedicat a la població juvenil i un circuit sènior per a la realització d'activitat física i de manteniment. S'ubicarà en el costat oest de la plaça.

Execució de “skate park” i espai per al joc de petanca.

S'instal·laran unes infraestructures per a la pràctica del patinatge en la zona de les fonts de la plaça. Aquestes actuacions permetran la interacció generacional i la pràctica esportiva.

Monitorització smart de l’espai intergeneracional

L’espai també porta incorporada la instal·lació de càmeres intel·ligents per a monitorar l’aforament i ús d'aquest.
Altres actuacions: